tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kiivihuuruinen iltapäivä kirjan sisällä

Mitä lukiolainen tekee nättinä kevätpäivänä, kun aurinko paistaa ja lumi sulaa, sulaa, SULAA pois? Vastaus: Istuu sisällä keittiön pöydän ääressä ja tuijottaa paperia. Koko. Päivän. Mutta mitä siitä? Lukiolainen lukee huomiseen venäjänkokeeseen, hänellä on viisi kiiviä edessään, ja on oikein tyytyväinen.


Venäjä on mun mielestä ehkä kivoin aine, mitä lukiossa tarjotaan. On niin siistä, kun ymmärtää kieltä, jota muut eivät osaa edes lukea.Se on jotenkin eri tavalla kiehtovaa kuin jokin latinalaisilla kirjoimilla kirjoitettu vieras kieli. Tykkään lukea kieliä ylipäätään, mutta venäjä on sellainen "lellikkikieli", johon tykkään panostaa kaikkein eniten ja jota oikeasti rakastan.

Lukioon tullessani halusin aloittaa jonkin uuden kielen tuttujen englannin ja ruotsin lisäksi. Saksa on aina kuulostanut omaan korvaani hirveän rumalta ja jotenkin kovalta. Ranskassa taas en voi sietää sitä inhottavaa, muka-arvokkaan kuuloista ärrää ja ylimielisyyttä. Lopputulos on hyvin yksinkertaista matematiikkaa: 

Saksa + ranska + venäjä - saksa - ranska = venäjä = Even uusi lempikieli!

Kaikkein kivointa on se, ettei se oikeasti ole edes vaikeaa! Ässiä on seitsemän, mutta mitäs pienistä, jos menneitä muotojakin on vain yksi, eikä olla-verbiäkään tarvita. Я Тарзан, ты Яне. Minä tarzan, sinä Jane. Sellainen kieli on venäjä. Kivaa on tosin myös se, että venäjän opiskeluun on ihan hirveän helppo motivoitua. Kuuntelen paljon venäjänkielistä musiikkia, ja heti, kun erotan yhdenkin sanan miljoonan vieraan joukosta, saan hirveät kiksit ja taas uutta paloa lukea lisää. 

Pääsin käymään syksyllä 2012 Pietarissa venäjänryhmäni kanssa, ja se oli jotain aivan mahtavaa. En tiedä, miten onnistuin niin lopullisesti jättämään sydämeni sinne, että vieläkin muistelen sitä reissua päivittäin. Kulttuuri oli mahtavaa, kieli oli mahtava ja etenkin seura oli mahtava. (Kiitos ihmiset.) Haiku jäi, mutta ehkä vielä joskus pääsen sinnekin takaisin. Jos uskallan. 

Ps. Pietarissa on reilu 5 miljoonaa asukasta. 
Miettikää...
MIETTIKÄÄ.
Suomen verran populaa kaadettu samaan kaupunkiin. 
Pienen Even järki ei riitä käsittämään. 
5 miljoonaa!!!

 Täytyy kyllä myöntää, että venäläiset dubbaukset ovat hirveintä, mitä olen koskaan kuullut. Ihan tosi.




Tässä kohdassa aion esitellä sanakirjani, jossa on ehkä upeimmat itsetehdyt lovetukset, joita universumissa on koskaan nähty. 
Terveisin: itsestään äärettömän ylpeä askartelija.


Hihihi!

10 kommenttia:

  1. ilkeetä! :D oon niin utelias, en vaan voi sivuuttaa että mitä tossa lukee, mutta sitä ei pysty copypastee googlekääntäjää, enkä ovi mitenkä lähtee sitä myöskää kirjottaa! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD ehkä mä ajattelin just sitä sillon ku päätin kirjottaa ton käsin :)) mut voin lohdutukseks sanoo et noi mun tikkukirjaimet on niin persoonattomia et ton tekstin pitäis pystyy naputtelemaan kyrillisellä näppiksellä vaik ei osaiskaan noit kirjaimii :D tosin ei tos kyl oikeesti oo mitään ihmeellisyyksiä :D

      Poista
    2. mistä mä kyrillisen näppiksen hankin..? JOTEN KERRO! :D tai joudun pakottaa sut kertoo :b

      Poista
    3. Enkä kerro!! >:) eihän siin sit ois mitään kivaa :D ps google kääntäjässä on näyttönäppis :D :))

      Poista
  2. voi eve miten ihanaa sun innostuneisuus on :) mun lukioaikojen paras päätös oli kyllä lopettaa ko. kielen lukeminen :D kun ei vaan osaa! mut pietari oijoi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihi, Pietaris oli parasta <333 ikävä teitä! Pitää joskus järjestää omat jatkot Pietaris 8) :D

      Poista
  3. Oioi, mulla on paljon kommentoitavaa! :D Venäjä on kyllä mahtava kieli vaikken sitä niin kauheesti osaakaan (ilmeisesti kuitenki C:n arvosesti, jes!), siihen on kyllä helppo motivoitua ja aina tuntee osaavansa jotain kun osaa edes lukea sitä, toisin ku monet muut :D Rakastan sitä, ettei oo tarkkaa sanajärjestystä!
    Ja hei, tiedän ton kaipuun Venäjälle, rakastan sitä maata vaikka se onki mitä on <3 Ja Pietari on mahtava kaupunki :)
    Mutta se täytyy sanoa, että _ihan kaikki_ venäläiset dubbaukset ei oo huonoja, olin sillon Pietarissa kattomassa Titanicin niin se ainaki oli hyvin tehty :) Muihin hyviin en sitte oo törmännykään :D
    Ты такая замечательная! Я очень рада, что я познакомилась с тобой <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi Maatu, ONNEA C:stä!! :) upeeta! :)
      Моя доpoгая подруга! <3 Mennään joskus venäjälle aktioon yhdessä :)) У Вас будет есть _прекрасной_ Евровидение!! :)

      Poista
    2. Joo mennään!! Спасибо :) Я в восторге, это будет замечательное! <3

      Poista
  4. Hei, haastoin sinut!
    http://becauseishouldnt.blogspot.fi/2013/03/ja-aurinkokin-paistaa-vaikkei-sita-nay.html

    VastaaPoista