torstai 18. huhtikuuta 2013

Eveläinen keittiö

Olen keittiössä varsin kummallinen tapaus. Olen aamupalaihminen, ja siksi tykkään kokata tooosi helppoja ja yksinkertaisia juttuja, jotka voi teoriassa valmistaa ja syödä puolessa tunnissa ilman kiirettä. (Se on aika, jonka pyhitän aamupalalle joka ikinen aamu.) Aamupala on mielestäni ehdottomasti päivän paras hetki. (vaikken mikään aamuihminen muuten kylläkään todellakaan ole.) - Ensimmäinen hetki jona saa RUOKAAOMNOMNOM!!

Enivei, tykkään aamupalaruoasta niin paljon, että syön sitä mielelläni myös koulun jälkeen. Ja päivälliseksi. Ja välipalaksi. Ja iltapalaksi. Aurinkoista ruokaa vaikka ulkona olisikin yhtä järkyttävä ilma kuin nyt. Yleensä ruoka, jota teen, on myös tosi terveellistä, koska jotenkin olen tottunut siihen ja siitä vain tulee jotenkin paljon parempi olo.

Eeeeeerityisen paljon tykkään soveltaa ja sörkkiä sekaisin:

Raejuustoa
Kananmunia
Jälkiuunileipää
All Braneja
Kaurahiutaleita
Banaania
Maapähkinävoita
Jogurttia

JA nyt tulee se pelottava mutta ah niin ihana osuus, kun kerron, miten teen maailman parhaan aamupalan/välipalan/päivällisen tmstmstms. Löysin tämän ohjeen joskus pari kuukautta sitten, ja hurahdin heti. Näitä et todellakaan halua jättää kokeilematta epäluuloistuudestasi huolimatta! Saanko esitellä, tittididii:

Banaanilättyjä!

Tai ennemminkin pannukakkuja. Maailman helpoin asia, mutta halusin tehdä höpsöt giffit aiheesta.

Tarvitset yhteen annokseen 2 kananmunaa ja banaanin. Oikeasti. Ei mitään muuta. Tai no, ehkä kuvassa näkyvistä rojuista voisi olla apua, joten jos sinulta vain löytyy, niin hyödynnä ihmeessä. 












Seuraavaksi raakalaismainen osuus: mössötä banaani! Haarukka käy hyvin, mutta itse tykkään nopeuttaa juttua entistestään sauvasekoittimella.



Sauvasekoitin hoitaa myös seuraavan vaiheen eli ainesten vatkaamisen. HUOM vatkaaminen on TÄRKEÄÄ. Voin kertoa, ettet todellakaan halua skipata sitä, sillä ilman vatkaamista et saa lettuja. Ilman vatkaamista saat baanimunakkaan!









Ja sitten paistetaan! meiltä löytyy pikkuinen blinipannu, joka on ihan ideaali tähän puuhaan, mutta isompikin pannu käy, kunhan muistat että näistä lätyistä tulee parempia hiukan pienempiä kuin sellaisina 30cm lakanoina. 

Lättyjä kannattaa paistaa monta minuuttia levy puolilämmöllä, kunnes lätty kääntyy helposti. Ensimmäiset lettuni menivät n. 5 osaan joka ikinen kerta, koska olin liian hätäinen. 

(... huomaan kuluneen 5 minuuttia tuijotellessani viereistä animaatioluuppia...)

VALMIS! <3

Banaani tekee tästä yllättävän makeaa, joten sokeria ei juurikaan tarvita, mutta jogurtti sopii näihin sitäkin paremmin. Hyvää ja superterveellistä! 

Hei, mikset ole jo keittiössä?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti