keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kesäismimateria - materialismikesä

Kesä tulee niin kovaa vauhtia että pian kyllä puhkeaa ilmavalli tai jotain! Tällä hetkellä koen ihan hirmuista stressiä ihan kaikesta, inssistä mummun tietokoneen värikalibrointiin. Voih, miksi en koskaan osaa sanoa ei?

Mutta, nyt asiaan! Kesä merkitsee mulle lähinnä kavereita, jäätelöä, kivoja pyörälenkkejä, töitä ja etenkin kaikkea muutakin. En ole mikään materialisti, mutta on tiettyjä juttuja, joita ilman ei kesästä selviä, ja joiden pitäisi poikkeuksetta aina löytyä jättimäisen ryjäsäkkini, siis kassini, pohjalta. Ne ovat tässä: 

1. Sellainen iso pyyhe/huivi/rätti, joka menee pieneen tilaan, mutta joka on kuitenkin mahdollisimman iso. Jos nyt mietit: "Miksi ihmeessä?", niin et luultavasti ole lukenut galaksin siisteintä scifikirjaa, Douglas Adamsin Linnunradan Käsikirjaa Liftareille, joka antaa vastauksen elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen. Mutta ei hätää beibi, täs on sulle:

"Pyyhe, kirjassa sanotaan, on ehkä kaikkein käyttökelpoisin esine peukalokyytiläisen tavaroista. Ensinnäkin sillä on käytännölistä arvoa: Siihen voi kääriytyä matkatessaan jaglan Betan kylmien kuiden pinnalla. Sen päällä voi maata Santragius V:n hohtavilla marmorihiekkarannoilla ja hengittää merien juovuttavia tuoksuja. Sen alle voi nukahtaa Kakrafoonin erämaassa punaisten aurinkojen lempeässä loisteessa. Sitä voi käyttää purjeena pikku lautassaan purjehtiessaan myötävirtaan pitkin Mothin raskasvetisiä jokia. Jos pyyhkeen kastelee, sitä voi käyttää lähitaisteluaseena. Sen voi kääriä päänsä ympäri päästäkseen hengittämästä myrkyllisiä kaasuja tai välttääkseen Traal-planeetan verenhimoisen sontiaismolottajan katsetta (uskomattoman typerä elukka, joka olettaa että se ei pysty näkemään sinua, jos sinä et pysty näkemään sitä - tyhmä kuin saapas, mutta hyvin, hyvin verenhimoinen). Pyyhettä voi käyttää merkintantovälineenä pulaan joutuessaan, ja tietenkin siihen voi kuivata itsensä, jos se vielä näyttää kyllin puhtaalta kaiken tämän jälkeen."


2. Juomapullo. Aivan ehdoton, tässä voi pahimmassa tapauksessa olla henki kiinni! Nuukana ihmiset kauheksun parin euron arvoisia kaupan vesi/vissypulloja. Suosin ennemmin hanaa, joka löytyy pullonpalautustiskin vierestä. Kuvassa näkyvä pullo on lempipulloni - Pietarin hotelli Moskovan alakerran Sparista ostettu Mountain Dew -pullo (kyrillisistä käännettynä söpösti Mauntin Diu). 

3. Matkakaiutin. Niin pieni, että se mahtuu taskuun, ja niin hyvä, että sitä sietää kuunnella. Itseasiassa sain juurikin tällaisen kuvailemani möykyn viikonloppuna synttärilahjaksi. Kyseessä on X-mini II capsule, joka vie yhtä huikeasti tilaa kuin kananmuna. Ymmärsin, että se ottaa tehonsa jotenkin tuosta jännästä haitarista, jonka saa jännästi litistettyä kahden puoliskon väliin. Erittäin, erittäin kiva vekotin, joka mahtuu käytännössä minne vaan. Hintakaan ei ole paha, n. 30-40e.



3. Kestokassi. Olen ihan hirveä muovipussimoralisti, en siedä niitä lainkaan. Kaupassa sullon aina kaikki ostokseni omaan laukkuuni, ja jos eivät mahdu, kannan kädessä. Muovipusseissa huomaa selvästi, miten ihmiset hyväksyvät kyseenalaistamatta normit, joihin heidät on totutettu. Jos perheessä on totuttu pistämään banaaniterttu muovipussiin (mikä hipoo typeryyden multiäärettömyyden takarajoja), niin muutama kymmenen vuotta jälkeenpäin ko. perheen jälkikasvu pujottaa edelleen sitä banaaniterttua muovipussiin miettimättä tai kyseenalaistamatta toimintaansa ollenkaan. Ei lapset(/aikuiset/vanhukset/eläkeläiset/nuoret/sossupummit), ei näin. Järkeä saa käyttää, eikä ostosta varten tarvita pussia, mikäli se mitenkään mahtuu omaan kassiin. Ja yleensä mahtuu. Päivän saarnan piti Eveliina Uusikartano. 

4. Vihko. Siihen voi kirjoittaa/piirtää.

5. Kuulakärkikynä. Sillä voi kirjoittaa/piirtää.

6. Aurinkolasit. Joo, näitä minulla ei kyllä toistaiseksi vielä ole. Tuntuu, ettei maailmassa ole tyyliini sopivia aurinkolaseja. En tahdo olla matrix, enkä tahdo olla pissis. En tahdo olla salainen agentti, enkä liiemmin pilottikaan. Mikä siis olisin?

7. Lusikka. Tällainen kulkee kyllä mukanani kesät talvet ylipäätään. Kätevyyden multihuipentuma. Ostat vanukkaan/raejuustopurkin/rahkan/jäätelölitran, mutta millä syöt sen? No LUSIKALLA. 

Kello on 19:37, on aika rientää laskemaan matikkaa ja kiirhtaa sen jälkeen lenkille! See ya later, alligator!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti